Мателот з яловичого серця: рецепт приготування

Все буде смачно

Страва з яловичого серця Мателот – це справжнісінький делікатес. Впевнені, вона здивує вас своїм особливим смаком. Дивіться покроковий рецепт приготування страви Мателот з яловичого серця.

Читайте також: Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • яловиче серце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • бекон – 100 г
  • червоне сухе вино – 250 мл
  • шампіньйони – 300 г
  • борошно – 50 г
  • консервовані цибулеві «перлини» – 100 г
  • олія – 80 мл
  • оцет (9%) –  40 мл
  • лавровий лист – 1 шт.
  • гвоздика – 3 шт.
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 5 г

Читайте також: Бограч: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Яловиче серце очистіть від плівок та згустків крові, наріжте кубиками. Замаринуйте у суміші оцту, гвоздики, солі, чорного меленого перцю, лаврового листя та олії на 6 год.
  2. Нарізаний бекон обсмажте на вершковому маслі до золотавості. Шматочки серця перемішайте з борошном, покладіть на пательню до бекону. Влийте червоне сухе вино, посоліть, поперчіть та тушкуйте на малому вогні під кришкою 2 год. Потім додайте консервовану цибулю, слайси шампіньйонів та готуйте ще 10 хв.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ