Антікучос: блюдо з яловичого серця

Все буде смачно

Блюдо з яловичого серця Антікучос варто навчитися готувати всім господарочкам. Це дуже смачна та ситна страва популярна в Болівії та Перу. Готувати її можна з будь-якого виду м’яса, але найпопулярніший варіант з яловичого серця. Покроковий рецепт Антікучос з яловичого серця шукайте в матеріалі.

Читайте також: Курячі сердечка від Сергія Калініна

Інгредиєнти:

  • яловиче серце – 1,2 кг
  • оцет (9%) – 125 мл
  • олія – 60 мл
  • кмин – 3 г
  • сушений часник – 2 г
  • червоний мелений перець – 3 г
  • орегано – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Для соусу:

  • вишневий сік — 250 мл
  • вишня (розморожена) – 100 г
  • часник – 2 зубчики
  • соєвий соус – 80 мл
  • цукор – 25 г
  • чорний мелений перець – 2 г
  • вода – 40 мл
  • крохмаль – 30 г

Читайте також: Шашлик з курячих шлуночків і сердечок: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Очищене від жиру та плівок серце промийте, наріжте шматочками завтовшки 1 см. Для маринаду – змішайте олію, оцет, чорний та червоний мелений перець, кмин, сушений часник, орегано та сіль. Перекладіть шматки серця у маринад, перемішайте і залиште на 30 хв.
  2. Нанизайте шматки серця на вимочені у воді дерев´яні шпажки. Обсмажте на сковороді-гриль з олією по 5 хв. з кожного боку.
  3. Для соусу – доведіть до кипіння вишневий сік з вишнями, додайте вичавлений часник, соєвий соус та чорний мелений перець. Знову доведіть до кипіння, всипте цукор, уварюйте соус 5 хв.
  4. Потім влийте розведений у воді крохмаль, перемішайте до однорідності та остудіть соус на крижаній бані. Полийте соусом готові антикучос.


Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ