Тістечко з грушевим компоте та сирним кремом: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати тістечко з грушевим компоте та сирним кремом розповіли в студії Все Буде Смачно. Компоте – це різновид фруктової або ягідної начинки, а готують його з пюрірованих плодів. Такий десерт виходить дуже смачним та ніжним. Читайте покроковий рецепт тістечка з грушевим компоте та сирним кремом просто зараз.

Читайте також: Десерт “П’яні груші”: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • груші – 400 г
  • цукор – 325 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • вершкове масло – 25 г
  • коньяк – 20 мл
  • желатин – 10 г
  • вода – 160 мл
  • цукрова пудра – 250 г
  • пшеничне борошно – 120 г
  • мигдальне борошно – 190 г
  • яйця – 9 шт.
  • сир (9%) – 350 г
  • вершки (33%) – 125 мл

Читайте також: Лимонник: рецепт торта

Спосіб приготування:

  1. Покладіть желатин у дві піали, залийте водою та залиште набрякати. Приготуйте компоте: розтопіть у сотейнику цукор та ванільний цукор. Очистіть груші від шкірки та насіння, поріжте дрібним кубиком, покладіть у розтоплений цукор. Додайте коньяк та вершкове масло, карамелізуйте 10 хв.
  2. Частину груш відкладіть для оздоблення. Решту груш з’єднайте з однією частиною набряклого у воді желатину. Перекладіть у паперові склянки та поставте у морозилку на 1 год.
  3. Приготуйте тісто: просійте мигдальне та пшеничне борошно з цукровою пудрою. Збийте яйця та жовток, поступово підсипаючи борошняну суміш. Потім додайте збиті з цукром білки.
  4. Готове тісто перелийте на деко з пергаментом, випікайте 8 хв. за температури 180°С. З охолодженого бісквітного коржа виріжте круглі основи для тістечок.
  5. Для крему – зваріть сироп, додайте його до збитих білків, продовжуючи збивання. Охолодіть готову меренгу впродовж 30 хв.
  6. Розтопіть другу частину желатину, додайте до двічі протертого сиру. Потім частинами додайте меренгу, а після цього – вершки, збиті з цукровою пудрою.
  7. Сформуйте тістечка: покладіть у кільце пергамент. Опустіть вниз бісквітну основу, покрийте її шаром крему. Усередину покладіть компоте, потім знову шар крему. Зверху закрийте тістечко ще одним кружальцем бісквіту.
  8. Готові тістечка поставте у холодильник на 12 год., потім прикрасьте зверху залишками компоте.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ