Грушевий конфітюр з кавою: рецепт приготування

Все буде смачно

Рецепт грушевого конфитюра з кавою ви знайдете в нашому матеріалі. Таку страву неможливо залишити без уваги. Дивіться покроковий рецепт, як приготувати грушевий конфітюр з кавою і зробіть його у себе вдома.

Читайте також: Буряковий конфітюр

Інгредієнти:

  • груші – 1 кг
  • кавові зерна – 10 шт.
  • вода – 100 мл
  • цукор – 250 г
  • коньяк – 60 мл
  • мелена кориця –  4 г
  • мелена кава – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Груші очистіть від шкірки, серцевини та плодоніжки. Наріжте кубиком, засипте цукром, перемішайте та залиште на 2 год.
  2. Потім доведіть на повільному вогні до закипання, відкиньте груші на сито. Сироп поверніть на вогонь на 3 хв. Потім додайте груші і проваріть 5 хв. Знову відкиньте груші на сито, а сироп поверніть у каструлю та варіть 3 хв.
  3. Додайте груші, варіть 5 хв. Після цього відкиньте на сито і востаннє проваріть сироп впродовж 3 хв.
  4. Заваріть каву, влийте її до сиропу, додайте корицю, кавові зерна та груші. Проваріть 5 хв.
  5. У простерилізовані банки налийте коньяк, закрийте кришками, збовтайте. Розлийте готовий конфітюр по банках, не доходячи до країв 2 см. Закрийте кришками.

Читайте також: Морквяне варення

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ