PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Десерт “П’яні груші”: рецепт приготування

Все буде смачно

Грушевий десерт – це смачно і корисно, але часто господині не знають, що приготувати з цього фрукта. Десерт П’яна груша, рецепт якого знаходиться в нашому матеріалі, обов’язково прийдеться вам до смаку.

Читайте також: П’яні яблука

Інгредієнти:

  • груші – 3 шт.
  • вода – 500 мл
  • лимон – 1 шт.
  • біле сухе вино – 375 мл
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • чорний шоколад (70%) – 90 г
  • вершкове масло – 90 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 60 г
  • розпушувач – 5 г
  • коньяк – 20 мл
  • сіль – 3 г

Читайте також: Яблука з лимонним мусом 

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте сироп: у сотейник з водою додайте біле вино, цукор звичайний та ванільний, корицю, цедру лимона та лимонний сік. Закип’ятіть.
  2. Очистіть від шкірки груші, зріжте денце та покладіть у гарячий сироп. Після закипання варіть 10 хв.
  3. Розтопіть на паровій бані шоколад з вершковим маслом та коньяком. Додайте збиті з цукром жовтки. Всипте борошно з розпушувачем, перемішайте та частинами додайте збиті з цукром білки.
  4. Розлийте шоколадне тісто по формах, змащених маслом, та поставте у них груші. Випікайте 25 хв. у розігрітій до 180⁰С духовці.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ