Сациві з баклажанів: рецепт приготування

Все буде смачно

Сациві – дуже смачна грузинська страва, в класичному рецепті готують її з курки. Як приготувати сациві з баклажанів читайте в нашому покроковому рецепті. Ви з легкістю навчитеся її готувати. Адже крім того, що сациві з баклажанів корисна і смачна страва, її ще й легко готувати.

Читайте також: Сациві від Мікаеля Арояна

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг
  • волоські горіхи – 200 г
  • цибуля – 3 шт.
  • кінза – 5 гілочок
  • базилік – 5 гілочок
  • перець чилі – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • гранатовий сік – 125 мл
  • вода – 500 мл
  • олія – 170 мл
  • гвоздика (мелена) – 2 г
  • куркума – 5 г
  • коріандр (мелений) – 2 г
  • сіль – 15 г

Спосіб приготування:

  1. Очистіть баклажани від шкірки, наріжте кружальцями, посоліть, а через 15 хв. обсушіть паперовим рушником. Додайте олію, перемішайте, залиште на 2-3 хв, потім обсмажте баклажани на сухій сковороді.
  2. Обсмажте на олії  до м’якості нарізану кубиками цибулю. Додайте перетерті волоські горіхи, подрібнений перець чилі, куркуму, коріандр, мелену гвоздику, сіль та воду. Перемішайте і доведіть масу до кипіння на малому вогні.
  3. Вичавіть у сотейник часник, додайте гранатовий сік та дрібно нарізану кінзу і базилік. Перемішайте. Викладіть баклажани у форму та залийте соусом. Остудіть до кімнатної температури та поставте на ніч у холодильник.

Читайте також: Хінкалі: рецепт тіста та фаршу класичний

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ