PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Мусака з баклажанами: рецепт приготування

Все буде смачно

Мусака – улюблена багатьма традиційна грецька страва. Схоже вона на запіканку, але завдяки соусу “бешамель” страва виходить ніжною та невагомою. Дивіться покроковий рецепт приготування мусаки з баклажанами в нашому матеріалі.

Читайте також: Гречана запіканка від Ольги Мартиновської

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • картопля – 400 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • панірувальні сухарі – 30 г
  • олія – 100 мл
  • сіль – 90 г

Соус «бешамель»:

  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 100 г
  • молоко (2,5%) – 1 л
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 5 г

Соус «болоньєз»:

  • яловичина (тонкий край) – 500 г
  • свинина (ошийок) – 250 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • помідори – 300 г
  • томатна паста – 30 г
  • біле сухе вино – 125 мл
  • олія – 60 мл
  • вода – 125 мл
  • цукор – 4 г
  • паличка кориці – 1 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • лавровий лист – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 4 шт.
  • сіль – 20 г

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Спосіб приготування:

  1. Очищену картоплю наріжте кружальцями. Так само наріжте баклажани, засипте їх сіллю та залиште на 10 хв. Потім промийте та просушіть. Викладіть картоплю та баклажани на дека з пергаментом, змащеним олією. Поставте у розігріту до 180°С духовку на 15 хв.
  2. Для соусу «Болоньєз» – перекручену у м´ясорубці цибулю обсмажте на пательні з олією до золотавості. Додайте подрібнений часник, смажте 3 хв. Додайте перекручені на фарш яловичину та свинину, а через 5 хв. – біле сухе вино. Тушкуйте 10 хв.
  3. Влийте розведену у воді томатну пасту, покладіть паличку кориці, духмяний перець горошком та лавровий лист. Тушкуйте 3 хв. Додайте пюре з бланшованих помідорів без шкірки, зменште вогонь, тушкуйте соус ще 7-10 хв. до випарювання рідини.
  4. Для соусу «Бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, обсмажте разом 1 хв. Тоненькою цівкою введіть молоко, перемішайте до однорідності. Приправте соус сіллю та меленим мускатним горіхом. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння та приберіть з вогню.
  5. Сформуйте мусаку. Форму для випікання змастіть олією та присипте панірувальними сухарями. На дно форми викладіть шар картоплі. Змастіть соусом «Бешамель» та присипте тертим сиром. Викладіть шар баклажанів, змастіть соусом «Бешамель» та присипте сиром.
  6. Зверху викладіть соус «Болоньєз», потім розподіліть «Бешамель», що залишився, і присипте залишками сиру. Накрийте форму фольгою. Відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. Потім приберіть фольгу та запікайте ще 20 хв. Готову мусаку залиште на 30 хв. остигати.


Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ