PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рулетики з баклажанів з шоколадом і апельсиновим соусом

Все буде смачно

А ви знали, що з баклажанів можна приготувати ще й відмінний десерт? Здивовані? Ми розповімо вам як приготувати рулетики з баклажанів з шоколадом і апельсиновим соусом. Рецепт покроковий ви знайдете в нашому матеріалі.

Читайте також: Цукерки з цвітної капусти та білого шоколаду: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • коньяк – 40 мл
  • цукор – 75 г
  • естрагон – 2 гілочки
  • м’ята – 7 гілочок
  • волоські  горіхи – 100 г
  • чорнослив (без кісточки) – 120 г
  • чорний шоколад (70%) – 90 г
  • вершкове масло – 30 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • мед – 100 г

Читайте також: Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Один баклажан наріжте вздовж слайсами, завтовшки 3 мм, покладіть на деко з пергаментом  та запечіть у духовці впродовж 5 хв. за температури 185°С.
  2. Для апельсинового соусу – покладіть апельсини у мікрохвильовку на 30 с. Після цього з одного апельсина зніміть цедру. Витисніть сік одного апельсина в миску, а сік іншого – у сотейник.
  3. Додайте у сотейник коньяк та чорнослив без кісточки, прогрійте 5 хв. До апельсинового соку у мисці додайте цукор, подрібнений естрагон та м’яту. З‘єднайте сік із сотейника з масою в мисці.


Читайте також: Морквяний рулет

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ