Мабо Насу: рецепт страви з баклажанів

Все буде смачно

Мабо Насу – дуже смачне і незвичайне блюдо з тушкованих баклажанів. Воно дуже популярно в Японії, хоча родом з Китаю. Читайте покроковий рецепт приготування страви з баклажанів Мабо Насу в нашому матеріалі.

Читайте також: Баклажанна ікра від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • соняшникова олія – 250 мл
  • кунжутна олія – 20 мл
  • свинина (корейка) – 100 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • часник – 1 зубчик
  • зелена цибуля – 1 стебло
  • кінза – 3 гілочки
  • перець чилі – 1/2 стручка
  • вода – 40 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • картопляний крохмаль – 10 г

Соус «Хойсін»:

  • консервована червона квасоля – 100 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • перець чилі – 1/2 стручка
  • кориця (мелена) – 1 г
  • фенхель – 1 г
  • гвоздика (мелена) – 1,5 г
  • винний оцет – 40 мл
  • томатний сік – 80 мл

Читайте також: Майо Сарада: рецепт незвичайної страви з цвітної капусти

Спосіб приготування:

  1. Наріжте баклажан кубиком та замочіть у воді на 5 хв. Просушіть та обсмажте впродовж 1 хв. у розігрітій олії. Перекладіть на паперові рушники. Опустіть на 15 с в олію кубики болгарського перцю і також викладіть на паперові рушники.
  2. Для соусу «хойсін» – з‘єднайте червону консервовану квасолю, корінь імбиру, половину перцю чилі, насіння фенхелю, мелену корицю та мелену гвоздику, винний оцет та томатний сік. Перебийте до однорідності.
  3. На розігрітій кунжутній олії обсмажте впродовж 1 хв. подрібнений корінь імбиру та часник. Додайте дрібно порізану зелену цибулю та перець чилі. Перемішайте і смажте 1 хв. Після цього додайте рубаний фарш зі свинини та соус «хойсін». Смажте 3 хв.
  4. Далі – влийте соєвий соус, покладіть шматочки баклажану та перець. Готуйте на сильному вогні 1 хв., приберіть сковороду з вогню, влийте розведений у воді крохмаль, перемішайте, поверніть страву на вогонь та готуйте ще 1 хв. Перед подачею посипте мабонасу подрібненою кінзою.


Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ