PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Бабагануш: рецепт з баклажанів

Все буде смачно

Бабагануш – популярна страва близькосхідної кухні. Готують її, в основному, з баклажанів та кунжута. Как приготувати бабагануш? У нашому матеріалі дивіться покроковий рецепт бабагануш з баклажанів і ви точно навчитеся його готувати – адже крім того, що страва виходить смачною, готувати її ще й дуже просто.

Читайте також: Хумус: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г
  • часник – 3 зубчики
  • зіра – 4 г
  • лимон – 1 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • олія – 80 мл
  • м’ята – 4 гілочки
  • кінза – 5 гілочок
  • тахінна паста – 30 г
  • паприка – 1 г
  • базилік сушений – 1 г
  • сіль – 10 г

 Для розсолу:

  • сіль – 60 г
  • вода – 1 л

Читайте також: Кабачкова ікра на зиму: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Змастіть баклажани олією, загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 30 хв. Запечені баклажани дістаньте з фольги, покладіть у розчин води та солі. Почистіть баклажани від шкірки, не виймаючи з розсолу.
  2. Почистіть часник та перець чилі. Перець наріжте довільними шматочками та  перекладіть разом з часником у подрібнювач. Туди ж додайте листя м’яти та нарізану кінзу. Перебийте усе до шматочків, розміром 3-4 мм.
  3. Додайте нарізані крупним кубиком баклажани, збийте усі інгредієнти до однорідної маси. Змішайте масу з лимонним соком, зірою, сіллю і тахінною пастою. Полийте готовий бабагануш олією, змішаною з паприкою та сушеним базиліком.

Читайте також: Маклюбе: покроковий рецепт

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ