Террін з цвітної капусти: рецепт приготування

Все буде смачно

Террін – це щось середнє між запіканкою та паштетом. Насправді назва означає керамічну форму, в якій готується страва. Зазвичай її готують з м’яса або риби, але ми знаємо як приготувати террін з цвітної капусти. Читайте покроковий рецепт терріна з цвітної капусти в нашому матеріалі.

Читайте також: Рибний террін від кулінара Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 750 г
  • листя цвітної капусти – 4 шт.
  • яловича лопатка – 500 г
  • куряча печінка – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • морква – 1 шт.
  • білий хліб – 250 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • петрушка – 10 гілочок
  • чорний мелений перець – 3 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • коріандр – 3 г
  • сіль – 20 г
  • олія – 40 мл

Читайте також: Террін – вишукана страва з під’язичників – рецепт Євгена Клопотенка

 Спосіб приготування:

  1. Очистіть цвітну капусту від листя та розберіть на суцвіття. Половину капусти відваріть у солоній воді, іншу половину – обсмажте на сухій сковорідці 5 хв. З хліба зріжте скоринку, залийте молоком на 5 хв. Моркву і цибулю наріжте дрібним кубиком та підсмажте на сковорідці з олією впродовж 5 хв.
  2. Пропустіть через м‘ясорубку шматочки яловичини, курячу печінку, підсмажену капусту, цибулю та моркву, листя капусти, очищений часник, петрушку та віджатий від молока хліб. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець і мелений коріандр.
  3. Збийте білки. Перекладіть до білків фарш та перемішайте. Додайте сіль, чорний та білий мелений перець, мелений коріандр. Перемішайте.
  4. Застеліть форму пергаментом та змастіть олією. Викладіть в неї 2/3 фаршу, у фарш суцвіттями догори викладіть відварену капусту.
  5. Розподіліть зверху решту фаршу, накрийте форму фольгою та поставте на 40 хв. у духовку за температури 200°С. За 10 хв. до готовності – приберіть фольгу.

Читайте також: Террін з печінки та гарбуза

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ