PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати смачний пиріг з цвітною капустою? Така страва підійде і для святкового столу і як повсякденна вечеря. Покроковий рецепт пирога з цвітної капусти шукайте в нашому матеріалі. Ваші рідні та близькі будуть у захваті від такої страви!

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Для коржа:

  • цвітна капуста – 500 г
  • борошно – 75 г
  • яйце – 2 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • сіль – 5 г
  • базилік (сушений) – 3 г
  • орегано (сушений) – 3 г
  • мелений сухий часник – 3 г
  • червоний мелений перець – 1 г

Для фаршу:

  • яловичина (лопатка) – 400 г
  • свинина (лопатка) – 600 г
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • мелений коріандр – 3 г

Читайте також: Галицький пиріг

Для соусу «бешамель»:

  • молоко (3,2%) – 800 мл
  • борошно – 50 г
  • вершкове масло – 40 г
  • сіль – 5 г
  • мелений мускатний горіх – 2 г

Для оздоблення:

  • цвітна капуста – 300 г
  • броколі – 300 г
  • сіль – 4 г
  • пармезан – 100 г

Читайте також: М’ясний пиріг Монастирська хата: рецепт тіста та начинки

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, подрібніть у блендері, перекладіть у сито і відваріть на пару впродовж 10 хв. Відіжміть зайву вологу, розімніть капустяну масу виделкою та перемішайте з борошном.
  2. Додайте збите яйце, сіль, базилік, орегано, часник та червоний мелений перець. Вимісіть масу до пластичності, залиште під плівкою настоятися.
  3. Для соусу – розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте 1 хв. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко, постійно помішуючи. Проваріть соус 10 хв. Додайте мускатний горіх та сіль, приберіть з вогню.
  4. Для фаршу – свинину та яловичину пропустіть через мясорубку з дрібною решіткою, додайте сіль, чорний мелений перець, коріандр.
  5. У форму, змащену вершковим маслом, викладіть капустяне тісто, а поверх нього – фарш. Залийте соусом «Бешамель» та випікайте пиріг 40 хв. за температури 180°С.
  6. Для оздоблення поверхні – розберіть на суцвіття цвітну капусту та броколі, розріжте кожне суцвіття навпіл. Відваріть у підсоленій воді цвітну капусту впродовж 5 хв., броколі – 2 хв. Відварену броколі одразу занурте в крижану воду, щоб вона не втратила колір.
  7. Дістаньте пиріг з духовки, викладіть на нього по діагоналі ряди цвітної капусти та броколі. Цвітну капусту присипте тертим на дрібній терці сиром та поверніть пиріг у духовку ще на 10 хв.

Читайте також: Австрійський пиріг з потрохами

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ