Пілав з цвітної капусти: рецепт приготування

Все буде смачно

Пілав – це національна турецька страва, а точніше гарнір. В основному, готують його з рису, а ми розповімо вам, як приготувати його з цвітної капусти! У нашому покроковому рецепті ви знайдете всі рекомендації. Читайте, як приготувати плов з цвітної капусти.

Читайте також: Покроковий рецепт різотто

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1 кг
  • куряче філе – 500 г
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • корінь пастернаку – 50 г
  • насіння гарбуза (очищене) – 50 г
  • цибуля червона солодка – 1 шт.
  • кориця – 2 палички
  • сливи – 180 г
  • куркума – 3 г
  • мелений кардамон – 2 г
  • червоний мелений перець – 2 г
  • чорний мелений перець – 2 г
  • олія – 40 мл
  • сіль – 20 г
  • перець чилі – 1 шт.

Читайте также: Майо Сарада: рецепт незвичайної страви з цвітної капусти

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе наріжте кубиками та обсмажте на олії близько 10 хв. Додайте сіль, чорний, червоний та мелений перець, перемішайте і перекладіть філе у тарілку.
  2. У сковорідку, де смажилось філе, додайте олію та підсмажте впродовж 5 хв. півкільця цибулі, подрібнений часник та палички кориці, розламані навпіл. Смажте до прозорості цибулі. Потім додайте пастернак та моркву, нарізані дрібними кубиками. Смажте ще 5 хв.
  3. Натріть на крупній терці цвітну капусту. Дістаньте зі сковорідки корицю і покладіть капустяні крихти. Також додайте підсмажене куряче філе, куркуму, мелений кардамон, сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хв.
  4. Додайте підсмажене на сухій сковорідці насіння гарбуза та розрізану скибочками сливу, перемішайте. При подачі – посипте подрібнениим перцем чилі.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ