Запечена цвітна капуста: рецепт приготування

Все буде смачно

Рецепт запеченої цвітної капусти дозволить вам приготувати смачну і дієтичну страву. Порадуйте своїх близьких смачною та корисною вечерею. Читайте, як запекти цвітну капусту в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Яйця фаршировані і запечені в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 650 г
  • твердий сир «гауда» – 50 г
  • вершкове масло – 100 г
  • часник – 1 зубчик
  • сіль – 5 г
  • паприка мелена – 3 г

Для соусу:

  • волоські горіхи – 250 г
  • часник – 2 зубчики
  • вода – 100 мл
  • оцет яблучний (5%) – 10 мл
  • червоний мелений перець – 6 г
  • сіль – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту без листя і плодоніжки залийте водою з сіллю та залиште на 30 хв. Промийте та просушіть.
  2. У розтоплене масло покладіть натертий сир, вичавіть часник, додайте сіль та паприку. Змастіть з усіх боків капусту цією масою. Запікайте впродовж 1 год. за температури 170°С.
  3. Для соусу – подрібніть горіхи, додайте розтертий з сіллю часник, червоний мелений перець, яблучний оцет та воду. Перебийте до однорідності. Запечену цвітну капусту наріжте скибками і подавайте з соусом.

Читайте також: Фарширований перець від Сергія Калініна

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ