PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Маринована цвітна капуста: рецепт приготування

Все буде смачно

Маринована цвітна капуста – смачна та пікантна закуска, яку так приємно смакувати в холодний, зимовий вечір. Як замаринувати кольорову капусту? Покроковий рецепт закуски шукайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Мариновані цибулеві перлини

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1,5 кг
  • морква – 2 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • вода – 1 л
  • цукор – 75 г
  • сіль – 75 г
  • оцет (9%) – 180 мл
  • часник – 3 зубчики
  • духмяний перець горошком – 6 шт.
  • чорний перець горошком – 15 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • гвоздика – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: додайте у воду сіль та цукор, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і злегка остудіть.
  2. Підготуйте овочі: почистіть і наріжте кільцями моркву. Почищені цибулю і часник розріжте на 4 частини, болгарський перець – на 8 смужок, а лимон – на 6 скибочок. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
  3. У стерилізовані банки викладіть лавровий лист, гвоздику, духмяний перець та чорний перець горошком. Потім – болгарський перець, цибулю, часник, лимон та моркву. Зверху викладіть цвітну капусту, залишивши відстань до горлечка 5 см. Вільний простір заповніть овочами, що залишилися.
  4. У маринад додайте оцет та розлийте його по банках. Закрийте стерилізованими кришками. Загорніть банки у плед, перевернувши догори дном, залиште в прохолодному місці мінімум на 1 добу.

Читайте також: Мариноване сало: рецепт в цибулинні

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ