PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Майо Сарада: рецепт незвичайної страви з цвітної капусти

Все буде смачно

Майо Сарада – це страва з цвітної капусти, курки і овочів. Виходить вона дуже смачною та ситною. Читайте, як приготувати майо сарада в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Маринована цвітна капуста: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 500 г
  • курячі стегна – 2 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • корінь імбиру – 2 см
  • яйця – 4 шт.
  • винний оцет – 20 мл
  • сіль – 13 г
  • цукор – 8 г
  • чорний мелений перець – 8 г
  • картопляний крохмаль – 100 г
  • кетчуп – 20 г
  • гірчиця – 5 мл
  • олія – ​​230 мл
  • петрушка – 2 гілочки
  • листя салату – 3 шт.
  • лимон – 1 шт.

 Спосіб приготування:

  1. Очищений огірок та цибулю наріжте дрібним кубиком. Посоліть та залиште на 5 хв. Потім промийте і відіжміть.
  2. Приготуйте соус: додайте до жовтків сіль, перець, половину винного оцту та гірчицю. Перебийте до однорідності. Продовжуючи збивання, влийте тонкою цівкою охолоджену олію. Потім додайте другу частину оцту і ще раз перебийте. Додайте цукор та кетчуп, перемішайте.
  3. Перетріть через сито варені яйця, додайте до них соус, а також підготовлений огірок та цибулю. Перемішайте.
  4. Відваріть цвітну капусту у підсоленій воді до напівготовності, остудіть у крижаній воді. Потім відіжміть капусту від зайвої вологи.
  5. З курячих стегенець видаліть кістки, розріжте на 6 частин, натріть сіллю та перцем. Обкачайте у крохмалі та обсмажте на олії по 4 хв. з кожного боку.
  6. Почистіть та наріжте імбир, підсмажте на олії 2 хв. Додайте порізаний кубиком болгарський перець, смажте ще 2 хв. Після цього покладіть на пательню відварену цвітну капусту, посоліть, поперчіть, додайте шматочки курятини і прогрійте страву ще 2 хв.
  7. Перекладіть на тарілку з листям салату. Посипте подрібненою петрушкою та прикрасьте півкільцями лимона. Подавайте з соусом «тар-тар».

Читайте також: Як тушкувати капусту: простий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ