Бограч: рецепт покроковий

Все буде смачно

Бограч – це угорський гуляш по-закарпатськи. Готують його з м’яса, солодкого перцю. помідорів, картоплі, меленої паприки та інших спецій. Приготувати страву можна і в домашніх умовах! Читайте рецепт як приготувати бограч, в нашому матеріалі.

Читайте також: Дімляма: рецепт тіста та начинки

Інгредієнти:

  • копчена підчеревина – 150 г
  • свіже сало – 100 г
  • яловичина (пашина) – 500 г
  • свинина (грудинка) – 1 кг
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • болгарський перець – 3 шт.
  • картопля – 7 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • червоне сухе вино – 150 мл
  • часник – 5 зубчиків
  • петрушка – 3 гілочки
  • кріп – 3 гілочки
  • паприка – 6 г
  • мелений гострий червоний перець – 6 г
  • кмин – 6 г
  • сіль – 20 г
  • вода – 1,5 л

Спосіб приготування:

  1. Сало і копчену підчеревину наріжте кубиком. Обсмажте в розігрітому казані 5 хв., аби витопився жир. Додайте дрібно порізану цибулю і смажте її до прозорості. Потім додайте паприку, кмин, мелений червоний перець. Перемішайте.
  2. Наріжте великими кубиками свинячу грудинку та яловичу пашину. Додайте у казан та обсмажте до легкої скоринки. Посоліть, влийте воду, накрийте казан кришкою і залиште тушкуватися на 40 хв.
  3. Наріжте моркву кільцями, а болгарський перець дрібними кубиками. Покладіть у казан до м’яса. Наріжте великими шматочками почищену картоплю. Викладіть її у казан і тушкуйте страву ще 15 хв.
  4. Потім додайте подрібнені помідори та сухе червоне вино. Тушкуйте ще 10 хв. Покладіть розчавлені зубчики часнику, подрібнені кріп  та петрушку, перемішайте, зніміть з вогню.

Читайте також: Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ