PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Маринад для шашлику з баранини: йогурт і м’ята

Все буде смачно

Не ризикуєте готувати шашлик з баранини, так як боїтеся, що м’ясо вийде жорстким та несмачним? Дуже смачний маринад для шашлику з баранини пропонує приготувати Мікаель Ароян. Баранину він замаринував в йогурті з м’ятою, а також використав й інші інгредієнти. З таким маринадом, ваше м’ясо точно вийде м’яким та ароматним. Читайте рецепт маринаду для баранини з йогурту та м’яти.

Читайте також: Ароматна заправка для шашликів

Інгредієнти:

  • молода баранина (окіст) – 1 кг
  • натуральний йогурт200 мл
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • лимон1 шт.
  • часник3 зубчики
  • чебрець0,5 ч. л.
  • розмарин0,5 ч. л.
  • м’ята6-7 листочків
  • чорний мелений перець
  • сіль2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену баранину наріжте шматочками 3×3 см.
  2. Змішайте йогурт з оливковою олією, чебрецем, розмарином, сіллю.
  3. Натріть цедру лимона вичавте сік, додайте листя м’яти, цедру і сік в суміш, поперчіть, змішайте.
  4. Кладіть у маринад шматочки м’яса і маринуйте 30-60 хвилин. Після цього можете нанизувати м’ясо і готувати шашлик на розпечених вугіллях протягом 15 хв.

Читайте також: Найсмачніший маринад для шашлику з баранини: рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ