Варені раки: рецепт

Все буде смачно

Скільки часу варити раків, які спеції та трави використовувати – з цими та іншими питаннями стикається кожен, хто вирішує приготувати раків. У нашому матеріалі читайте рецепт варених раків, а також: скільки часу варити раків і, як правильно це робити.

Читайте також: Крем-суп з раків: рецепт приготування

Інгредієнти:

  1. Раки2 кг
  2. Цибуля1 шт.
  3. Морква1 шт.
  4. Кріп10 гілочок
  5. Лавровий лист4 шт.
  6. Перець духмяний горошком – 12 шт.
  7. Гвоздика – 8 шт.
  8. Сіль3 ст. л.

Приготування:

  1. Поставте кип’ятити воду.
  2. Моркву і цибулю помийте, моркву почистіть і наріжте кубиками, цибулю залиште в лушпинні. К
  3. оли вода закипить, додайте цибулю і моркву, варіть 5 хвилин. Потім вийміть шумівкою цибулю і моркву.
  4. Відокремте зелень кропу від стеблів. Додайте у воду стеблі кропу, лавровий лист, горошини духмяного перцю, гвоздику, сіль. Знову закип’ятіть воду.
  5. Видаліть з раків кишки. Опустіть очищених раків у киплячу воду, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин на середньому вогні. Вимкніть вогонь під каструлею і додайте нарізану зелень кропу. Знову накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10 хв.

Читайте також: Паелья з коропів та раків

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ