Крем-суп з раків: рецепт приготування

Все буде смачно

Ми вже розповіли вам як варити раків, але з них можна також приготувати багато смачних страв! Як зварити суп з раків і які вони бувають? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича – це справжня знахідка для господинь. Таким рецептом ви точно здивуєте своїх домочадців.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • Варені раки1,5 кг
  • Цибуля2 шт.
  • Морква2 шт.
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло150 г
  • Лавровий лист2 шт.
  • Часник2 шт.
  • Імбир свіжий70 г
  • Зірчастий аніс2 шт.
  • Гвоздика2 шт.
  • Коньяк100 мл
  • Вино червоне сухе400 мл
  • Шафран – ½ ч. л.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль5 г

Спосіб приготування:

  1. Відокремте ракові шийки від корпусів. Панцирі складіть окремо, а ракові шийки відкладіть, щоб охолоджувались.
  2. Наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте в оливковій олії. Додайте лавровий лист, часник, нарізаний кубиками імбир, зірчастий аніс і гвоздику. Смажте, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Почистіть і наріжте кубиками моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте моркву і смажте, поки вона не розм’якшиться. Коли морква стане м’якою – приберіть зі сковороди лавровий лист, аніс і гвоздику.
  4. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Коли масло розтопиться, пересипте все у каструлю, додайте панцирі раків і перемішайте.
  5. Поставте каструлю на вогонь. Налийте в каструлю коньяк, прикрийте кришкою на півхвилини, відкрийте кришку і підпаліть коньячні пари.
  6. Налийте вино. Випаровуйте алкоголь протягом 10 хв. Потім повністю залийте ракові панцирі гарячою водою, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.
  7. Налийте 3 ополоника бульйону, в якому варилися раки, в каструлю з панцирами. Ручним заглибним блендером подрібніть панцирі на кашу. Кашу з панцирів висипте на 3 шари марлі і вичавіть сік в сотейник. Додайте шафран, сіль і вершки. Поставте сотейник на маленький вогонь. Злегка збийте вінчиком, поки суп не закипить.
  8. Після закипання зніміть суп з вогню, розлийте по тарілках, додайте очищені ракові шийки і голови раків для прикраси. Суп готовий.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ