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
Крем-суп з раків: рецепт | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Крем-суп з раків: рецепт приготування

Все буде смачно

Ми вже розповіли вам як варити раків, але з них можна також приготувати багато смачних страв! Як зварити суп з раків і які вони бувають? Рецепт крем-супу з раків від Ігоря Місевича – це справжня знахідка для господинь. Таким рецептом ви точно здивуєте своїх домочадців.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • Варені раки1,5 кг
  • Цибуля2 шт.
  • Морква2 шт.
  • Оливкова олія
  • Вершкове масло150 г
  • Лавровий лист2 шт.
  • Часник2 шт.
  • Імбир свіжий70 г
  • Зірчастий аніс2 шт.
  • Гвоздика2 шт.
  • Коньяк100 мл
  • Вино червоне сухе400 мл
  • Шафран – ½ ч. л.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сіль5 г

Спосіб приготування:

  1. Відокремте ракові шийки від корпусів. Панцирі складіть окремо, а ракові шийки відкладіть, щоб охолоджувались.
  2. Наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте в оливковій олії. Додайте лавровий лист, часник, нарізаний кубиками імбир, зірчастий аніс і гвоздику. Смажте, поки цибуля не стане прозорою.
  3. Почистіть і наріжте кубиками моркву. Коли цибуля стане прозорою, додайте моркву і смажте, поки вона не розм’якшиться. Коли морква стане м’якою – приберіть зі сковороди лавровий лист, аніс і гвоздику.
  4. Додайте вершкове масло. Перемішайте. Коли масло розтопиться, пересипте все у каструлю, додайте панцирі раків і перемішайте.
  5. Поставте каструлю на вогонь. Налийте в каструлю коньяк, прикрийте кришкою на півхвилини, відкрийте кришку і підпаліть коньячні пари.
  6. Налийте вино. Випаровуйте алкоголь протягом 10 хв. Потім повністю залийте ракові панцирі гарячою водою, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин.
  7. Налийте 3 ополоника бульйону, в якому варилися раки, в каструлю з панцирами. Ручним заглибним блендером подрібніть панцирі на кашу. Кашу з панцирів висипте на 3 шари марлі і вичавіть сік в сотейник. Додайте шафран, сіль і вершки. Поставте сотейник на маленький вогонь. Злегка збийте вінчиком, поки суп не закипить.
  8. Після закипання зніміть суп з вогню, розлийте по тарілках, додайте очищені ракові шийки і голови раків для прикраси. Суп готовий.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ