Латте: рецепт в домашніх умовах

Все буде смачно

Латте – це італійський кавовий напій з великою кількістю молока. Його можна подавати як гарячим, так і холодним, на його основі можна приготувати безліч коктейлів. Існує навіть мистецтво малюнка на латте, яке так і називається – латте-арт. Приготувати справжній італійський латте можна і в домашніх умовах. Як приготувати латте читайте в нашому рецепті.italjanskij-molochno-kofejnyj-koktejl-latteЧитайте також: Класична кава в турці: рецепт приготування покроково

Інгредієнти:

  • Чорна кава середнього помелу – 18 г
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – щіпка
  • Молоко – 450 мл (на 225 мл кави)

Спосіб приготування:

  1. Краще взяти французьку каву. Вона краще поєднується з молоком.
  2. Кладемо сіль в керамічну турку, заливаємо водою, перемішуємо. Потім додаємо каву. Варимо на малому вогні.
    Молоко кип’ятимо. Третину молока збиваємо в щільну піну за допомогою френч-преса.
  3. У високу склянку вливаємо третину молока, яке залишилося невзбитим. Викладаємо 2 ст.л. молочної піни.
  4. Обережно вливаємо каву. На каву викладаємо ще 2 ст.л. молочної піни і доливаємо зверху молоко, що залишилося.
  5. На останній молочний шар викладаємо молочною піну, що залишилась.
  6. Прикрашаємо латте какао-порошком або корицею.

Читайте також: Арабська кава в турці на піску: рецепт в домашніх умовах

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ