Класична кава в турці: рецепт приготування покроково

Все буде смачно

Як приготувати класичну каву в турці? Цей найстаровинніший метод приготування кави по наш час залишається найпопулярнішим способом. У нашому матеріалі ви знайдете покроковий рецепт, як приготувати каву в турці за класичним рецептом.

Читайте також: Арабська кава в турці на піску: рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Вода – 225 мл
  • Сіль – щіпка
  • Чорна кава тонкого помолу – 3 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Наливаємо в турку (бажано мідну) воду кімнатної температури. Засипаємо мелену каву, додаємо дрібку солі і розмішуємо.
  2. Ставимо каву на маленький вогонь. Варимо напій, поки на поверхні не почне підніматися пінка.
  3. Знімаємо каву з вогню. Коли пінка опуститься, повертаємо турку на вогонь. Повторюємо процедуру двічі.
  4. Знімаємо каву з вогню, накриваємо блюдцем і настоюємо 1 хвилину. Вливаємо столову ложку холодної води і чекаємо ще одну хвилину, поки осяде гуща.
  5. Кава готовий! Додаємо цукор і молоко за смаком.

Читайте також: Латте: рецепт в домашніх умовах

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ