Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Все буде смачно

Ми вже розповіли, як приготувати кільця кальмарів, а зараз ви дізнаєтеся, як приготувати традиційне іспанське блюдо паелью. Рецепт паельї з морепродуктами від Сергія Калініна не займе у вас багато часу на приготування. Читайте, як приготувати паелью з морепродуктами – покроковий рецепт.

Інгредієнти: 

  • свіжоморожені мідії – 12 шт.
  • кальмари – 2 шт.
  • креветки – 12 шт.
  • рис – 500 г
  • рибний набір – 1 шт.
  • курячі стегна – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубчики
  • помідори – 3 шт.
  • стручкова квасоля – 200 г
  • масло – 4 ст. л.
  • біле сухе вино – 200 мл
  • чебрець – 1 ч. л.
  • куркума – 2 ч. л.
  • солодка мелена паприка – 1 ч. л.
  • сіль – 15 г

Спосіб приготування:

  1. Поставте сковороду на максимальний вогонь і налийте олію. Мідії викладіть в сотейник, додайте воду і варіть протягом 5 хвилин.
  2. З курячих стегон зніміть м’ясо і наріжте на кубики. Тушки кальмарів очистіть від плівки, розріжте уздовж навпіл, а потім – смужками.
  3. Очистіть та наріжте кубиками цибулю, почистіть часник.
  4. Помідори потріть на дрібній тертці.
  5. Мідії вийміть з води, а настій процідіть в каструлю. Додайте до настою ще води і рибний набір для бульйону в марлі з чебрецем.
  6. Коли бульйон закипить, зніміть піну та варіть 30 хвилин. Потім приберіть марлю з рибним набором.
  7. Влийте в бульйон вино.
  8. На розпеченій сковороді обсмажте куряче м’ясо протягом 1 хв. Заберіть м’ясо, викладіть на сковороду кальмари і обсмажте протягом 1 хв.
  9. Заберіть кальмари і викладіть на сковороду креветки. Обсмажте по 1 хв. з кожного боку. Приберіть креветки та викладіть на сковороду цибулю.
  10. Обсмажте його до прозорості, а потім вичавіть часник. Далі додайте терті помідори, куркуму та солодку паприку. Проваріть помідори протягом 5 хвилин до густоти.
  11. Рис промийте під холодною проточною водою. Додайте його на сковороду до помідорів та цибулі з часником, перемішайте і розрівняйте по всій поверхні.
  12. Залиште рис на 3 хвилини, щоб просочився. Потім залийте рис бульйоном з вином і посоліть. У цю ж мить додайте до рису наполовину готове м’ясо курки.
  13. Потім зменшіть вогонь і залиште ще на 10 хвилин. Мідії розділіть на дві раковини. Порожню викиньте, а черепашку з мідією застроміть в рис.
  14. Додайте стручкову квасолю, а потім – креветки і кальмари. Налийте в деко холодну воду.
  15. Поставте сковороду з готовою паельєю в воду на деко, а зверху накрийте вологим рушником.

Читайте також: Кальмари, фаршировані картоплею

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ