PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кальмари в клярі: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати кальмари в клярі? Це ідеальна закуска під біле вино або пиво і як їх приготувати розповіли експерти Все буде смачно. Рецепт покроковий кальмарів в клярі ви знайдете в нашому матеріалі.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • кальмари – 3 шт.
  • масло – 200 мл
  • вчорашній батон – 100 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • яйця – 2 шт.
  • столовий оцет – 1 ч. л.
  • борошно – 70 г
  • мелений імбир – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Тушки кальмарів попатраєте і очистіть від плівки. Наріжте їх кільцями, посоліть, поперчіть і залиште на 5 хвилин.
  2. Чверть батона очистіть від шкірки. М’якоть розітріть в крихту на тертці. Просушіть крихти на сухій розжареній сковороді протягом 5 хвилин. Поставте сковороду з маслом на вогонь.
  3. У мисці змішайте яйця, мелений імбир, оцет та сіль. Збийте все міксером. Потім додайте борошно та ще раз збийте.
  4. Кожне кільце кальмара занурте в кляр, а потім – в крихти і викладіть в сотейник з розпеченим маслом. Обсмажте протягом 3 хвилин.
  5. Заберіть кальмари і просушіть на паперовому рушнику.

Читайте також: Кальмари, фаршировані картоплею

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ