PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати рулет з начинкою з гречки, курки та грибів? Такий рецепт відмінно підійде для повсякденного обіду, а також і для святкового столу, адже виходить страва ще й дуже гарною. Сам рулет готується з листкового тіста, а начинка виходить дуже корисною і смачною. Покроковий рецепт рулету з гречкою, куркою та грибами шукайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Картопляний рулет

Інгредієнти:

  • гречка – 100 г
  • куряче філе – 300 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • бекон – 250 г
  • печериці – 200 г
  • сіль – 25 г
  • чорний мелений перець – 5 г
  • олія – 30 мл
  • пшеничне борошно – 540 г
  • вершкове масло – 260 г
  • оцет – 10 мл

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть 50 г вершкового масла. Борошно змішайте з сіллю і зробіть в центрі лунку. У розтоплене масло додайте воду і оцет. Поступово влийте рідину в борошно і замісіть тісто.
  2. 200 г вершкового масла натріть на тертці з борошном. Вкладіть масу на пергамент і розкачайте в пласт. Тісто також розкачайте в прямокутний пласт.
  3. На край тіста викладіть масляний корж, накрийте його краями тіста і защипніть. Оберніть заготовку харчовою плівкою і покладіть в морозилку на 15 хвилин.
  4. Потім розкачайте заготовку в прямокутний пласт завтовшки 1 см. Складіть втричі книжкою. Оберніть харчовою плівкою і знову приберіть до морозилки на 15 хвилин. Так само зробіть ще 3 рази.
  5. Гречку промийте та відваріть в підсоленій воді впродовж 15 хвилин.
  6. Цибулю, гриби і бекон наріжте кубиками по 5 мм і обсмажте.  Додайте сіль і перець.
  7. Змішайте гречку з обсмаженою цибулею, беконом і грибами. Куряче філе поріжте вздовж на тонкі смужки і відбийте.
  8. Смужки бекону без шкірки викладіть на харчову плівку, щоб вийшов прямокутний пласт. Зверху на бекон викладіть куряче філе і гречку. Скрутіть в рулет і оберніть харчовою плівкою. Покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  9. Невелику частину листкового тіста залишіть для оздоблення, іншу частину  — розкачайте в прямокутний пласт. Загорніть у нього рулет з м‘яса і гречки.  Перекладіть заготовку швом донизу на деко зі змащеним пергаментом.
  10. Залишки тіста змішайте з борошном і зробіть прикраси. Викладіть їх на рулет.
  11. Змастіть рулет збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці впродовж 40 хвилин.

Читайте також: Рулет із сала: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ