Медовик класичний: рецепт Тетяни Литвинової

Все буде смачно

Медовик з’явився ще в 19 столітті, коли його подали дружині Імператора Олександра I, яка категорично не любила мед. Але цей десерт, приготований молодим та недосвідченим кондитером настільки вразив Імператрицю, що з тих пір, торт став її улюбленим десертом. Через деякий час торт завоював популярність і у народу і зараз складно уявити людину, яка б жодного разу не куштувала торт медовик. Як приготувати медовик класичний? Рецепт Тетяни Литвинової шукайте в нашому матеріалі. Там є навіть трафарет для прикраси медовика. Читайте, покроковий рецепт, як приготувати медовик класичний.

Читайте також: Київський торт: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • цукор – 475
  • вода – 75 мл
  • лимонна кислота – 1 г
  • харчова сода – 1,5 ч. л.
  • борошно – 350 г
  • вершкове масло – 100 г
  • лимони – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • сметана – 900 мл
  • мед – 100 г

Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте патоку. Поставте сотейник на великий вогонь, насипте в нього цукор, налийте води і зваріть сироп. Додайте лимонної кислоти, соди і розмішайте.
  2. Замісити тісто. Змішайте на паровій бані масло, цукор, яйця, а потім – патоку. Вимісити.
  3. Додайте соду, погашену лимонним соком, а потім – борошно і вимісіть тісто.
  4. Приготуйте коржі. Присипте дошку борошном і викладіть на неї тісто. Розріжте тісто на 8 рівних частин.
  5. Кожну з них розкачати в пласт. Перенесіть лист пергаменту з тістом на деко.
  6. Випікайте кожен корж протягом 2 хвилин при температурі 200 ° C.
  7. З кожного готового коржа виріжте форму.
  8. Приготуйте крем. Сметану збийте з цукром міксером. Додайте лимонний сік та ще раз збийте. Додайте мед та перемішайте.

Формуємо торт:

  1. Тарілку змастіть кремом та викладіть на неї перший корж. Змастіть корж кремом та покладіть наступний. Повторюйте так до останнього коржа.
  2. Верхній корж та боки змастіть кремом. Обрізки подрібніть на крихти в блендері. Виріжте з паперу трафарет, покладіть на торт та присипте поверхню дрібними крихтами, а боки – великими.
  3. Залиште медовик на годину при кімнатній температурі, а потім поставте його на 2 години в холодильник.

Трафарет для прикраси медовика

соты трафарет

Читайте також: Лимонник: рецепт торта

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ