Лимонник: рецепт торта

Все буде смачно

Лимонник – це ароматний лимонний пиріг з легкою кислинкою та ніжним кремом. Він відмінно підійде і для вечірнього чаювання і для святкового столу. Як приготувати лимонник? Наш покроковий рецепт дуже простий у приготуванні. Дивіться в матеріалі простий рецепт лимонника.

Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 50 г м’якого вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 250 г цукру
  • 250 мл сметани
  • 2 склянки борошна
  • розпушувач
  • Цедра одного лимона

Для крему:

  • 500 г сметани (25%)
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру.
  • Сік ½ лимона
  • Цедра одного лимона

Для цитрусового сиропу:

  • лимонна цедра
  • цукор
  • вода
  • ром

Спосіб приготування:

Готуємо сироп:

  1. Змішайте сік лимона з цукром, ромом і водою. Поставте на маленький вогонь, помішувати суміш, поки цукор повністю не розчиниться. Кілька хвилин – і сироп готовий.

Готуємо тісто:

  1. М’яке вершкове масло перетріть з цукровим піском, змішаним з ванільним цукром.
  2. Додайте сметану, лимонну цедру, борошно і розпушувач. Перемішайте масу до однорідного тесту.
  3. Потім дно рознімних форм застеліть папером для випічки і змастіть їх рослинною олією.
  4. Покладіть тісто в форму і руками, змоченими у воді, розподіліть його по денця форм.
  5. Випікайте коржі при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
  6. У готових коржів за допомогою банки з-під оливок виріжте сердцевини. Дайте коржам охолонути. Вони будуть сухими, але в торті, просякнутому сметаною, стануть м’якими і ніжними.

Готуємо сметанний крем.

  1. Холодну сметану змішайте з цукровим піском і ванільним цукром. Після недовго збивання додайте сік половини лимона і лимонну цедру. Цю суміш збийте міксером до отримання пишного крему.
  2. Сбризніть коржі цитрусовим сиропом, потім з усіх боків густо змастіть корж сметанним кремом, покладіть зверху другий і повторіть процедуру. Залишки крему залийте в середину лимонника.
  3. Торт майже готовий. Поставити в холодильник мінімум на 5 годин. Верхній корж можна прикрасити цукатами або шоколадною стружкою.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ