Сирний суп: рецепт покроковий

Все буде смачно

Як приготувати сирний суп? Виявляється, що приготувати відмінний сирний крем-суп не так вже й складно, впоратися з ним не стане проблемою для жодної господині! Гаряча ніжна емульсія з сиру та бульйону – це просто свято французької кухні. Покроковий рецепт сирного супу ви знайдете в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 500 мл
  • сир – 75 г
  • біле сухе вино – 75 мл
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.
  • яєчний жовток – 2 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • часникова олія – ​​1 ст. л.
  • мускатний горіх (порошок) – на кінчику ножа
  • петрушка для прикраси
  • багет – 1 шт.
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Багет наріжте тонкими скибочками, змастіть їх часниковим маслом і відправте в попередньо розігріту духовку на 5-10 хвилин.
  2. Масло розтопіть в середній каструлі. Додайте борошно і злегка її обсмажте.
  3. Влийте в каструлю гарячий курячий бульйон. Збийте вінчиком, аби не залишилося грудочок.
  4. Додайте вино. Доведіть суп до кипіння, а потім варіть ще протягом 5 хвилин. Після зніміть з вогню.
  5. Сир натріть на тертці та відправте в суп. Добре перемішайте страву, поки весь сир не розплавиться.
  6. Яєчні жовтки з’єднайте зі сметаною. Перемішайте отриману масу і влийте її в суп. Активно помішуйте все вінчиком.
  7. Додайте мускатний горіх. Посоліть і поперчіть.
  8. Трохи прогрійте суп. Перед подачею прикрасьте гілочкою петрушки та грінками.

Читайте також: Морквяний суп «Капучино»

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ