Рецепт голубців від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

Голубці – страва знайома і улюблена з дитинства. Що може бути смачніше фаршу, змішаного з рисом, загорнутого в м’які листя капусти та политого смачним томатно-сметанним соусом? Як готувати голубці? Рецепт голубців від Тетяни Литвинової – це просто і смачно. Читайте, як приготувати голубці, щоб вони вийшли дивовижними.

Читайте також: Трикутники з капустяного листя: рецепт

Інгредієнти (на 4-6 порцій):

  • Капуста – 1 шт.
  • Свинина – 250 г
  • Яловичина – 250 г
  • Круглий рис – 250 г
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Томати – 6 шт.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Подрібнений лавровий лист – 10 г
  • Паприка – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Качан капусти очистити від пошкодженого листя та вирізати качан. Зняти листя, опустити їх в киплячу воду на 10 хвилин.
  2. Рис промити до прозорої води і залити водою так, аби вона покривала рис на один палець. Довести рис до кипіння та одразу ж зняти. Відкинути рис на друшляк і залишити, щоб він стікав.
  3. Для подушки з овочів: дрібно нарізати цибулю, моркву та болгарський перець. Обсмажити все на рослинній олії, додати сіль. Добре перемішати. Подушка з овочів готова.
  4. Для соусу: томати подрібнити в блендері, пропустити через сито, аби позбутися насіння. Змішати томатну суміш зі сметаною. Додати сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
  5. Формуємо голубці. Столову ложку фаршу викласти на капустяний лист та акуратно загорнути. У казан викласти масу з овочів, зверху викласти голубці. Шар овочів – шар голубців.
  6. Все залити томатно-сметанним соусом, довести до кипіння та залишити тушкуватись на маленькому вогні близько години. В середину додаємо шматочок вершкового масла.

Читайте також: Печінкові котлети: покроковий рецепт

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ