Домашній мармелад: рецепт з апельсинів і лимонів

Все буде смачно

Легкий та смачний цитрусовий мармелад можна з легкістю приготувати своїми руками. Плюс – для цього вам не знадобитися багато інгредієнтів – з апельсинів і лимонів вийде відмінний домашній мармелад. У нашому матеріалі ви знайдете покроковий рецепт цитрусового мармеладу.

Інгредієнти:

  • апельсини – 3 шт.
  • лимони – 5 шт.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • желатин – 30 г

Читайте також: Морозиво з квасолі: рецепт покроковий

 

Приготування:

  1. З лимонів і апельсинів вичавіть сік. Зніміть цедру з одного лимона і одного апельсина. Змішайте лимонну цедру з соком лимона, а апельсинову – з соком апельсина.
  2. Доведіть суміші до кипіння. Проваріть упродовж 5 хвилин. Далі треба процідити соки.
  3. Желатин залийте холодною водою на 10 хвилин. Розтопіть половину желатину на паровій бані.
  4. До апельсинового соку додайте половину цукру та ванільного цукру. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин. Додайте желатин і перемішайте.
  5. Форму застеліть пергаментом і харчовою плівкою.
  6. Вилийте відвар у форму та розрівняйте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім поставте в холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  7. Підігрійте лимонний сік. Додайте цукор, що залишився, і ванільний цукор. Доведіть до кипіння і проваріть упродовж 5 хвилин.
  8. Розтопіть желатин, що залишився. Додайте до лимонної суміші та перемішайте. Остудіть до температури тіла.
  9. Залийте зверху на апельсиновий мармелад. Поставте у холодильник на 1 годину 20 хвилин.
  10. Наріжте ромбиками з довжиною граней 3 см та обкачайте в цукрі.

Читайте також: Мармеладні черв’ячки з буряка: рецепт Євгена Клопотенко

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ