Торт Безе: рецепт покроковий

Все буде смачно

Безе – легкий, невагомий десерт, який всі знають і люблять. Так чому б не порадувати їм себе та своїх близьких? Тим більше, що можна урізноманітнити десерт і зробити з нього справжній торт та прикрасити його літніми фруктами! Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте!

коржі:

  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 675 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • сіль – 4 г

крем:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки (26%) – 160 мл
  • борошно – 30 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • вершкове масло – 50 г
  • джем – 80 мл

Читайте також: Молочні тістечка з хліба: рецепт

Спосіб приготування:

  1. Збийте білки з сіллю до крутих піків, підсипаючи цукрову пудру.
  2. Додайте подрібнені горіхи, перекладіть білкову масу у кондитерський мішок і викладіть на пергамент 6 коржів однакового діаметру. Випікайте впродовж 1 год. за температури 110°C.
  3. Приготуйте крем: збийте жовтки з цукром – звичайним та ванільним, крохмалем та борошном до легкої піни.
  4. Влийте в нагріте з цукром молоко та варіть, помішуючи, до загущення.
  5. Зніміть з вогню та додайте вершкове  масло. Остудіть, поставте в холодильник.
  6. До охолодженого крему додайте збиті вершки.
  7. Для прикрашання торту – збийте білки з сіллю та цукровою пудрою, викладіть за допомогою кондитерського мішка палички завдовжки 10 см. Випікайте впродовж 30 хв. за температури 110°C.
  8. На тарілку з пергаментом викладіть корж, змастіть його кремом. Покладіть ще один корж, нанесіть шар крему та шар джему. Наступний корж змастіть кремом. Четвертий корж промастіть кремом та джемом. П‘ятий та шостій – змастіть кремом, залишки крему нанесіть на боки торту.
  9. Для оздоблення – підріжте палички-безе по висоті торту та прикрасьте ними його боки.
  10. Верх торту прикрасьте крихтою з безе та смородиною.

Читайте также: Сирні пончики

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ