Шашлик з курячих шлуночків і сердечок: рецепт приготування

Все буде смачно

Шашлик з курячих сердечок і шлуночків – дуже смачна закуска і на святковий стіл і для повсякденної вечері. А якщо їх ще й полити маринадом – ви за вуха не відтягнете від столу своїх домочадців. Покроковий рецепт шашлику з курячих шлуночків і сердечок ви знайдете в нашому матеріалі. А також дізнаєтеся, як приготувати маринад для шашлику з курячих сердечок і шлуночків.

Читайте також: Курячі крильця в пиві

Інгредієнти:

  • курячі шлуночки – 500 г
  • курячі сердечка – 500 г
  • часник – 6 зубчиків
  • цибуля – 1 шт.
  • газована мінеральна вода – 300 мл
  • олія – 40 мл
  • сіль – 35 г
  • перець чорний мелений – 6 г
  • перець білий мелений – 3 г
  • паприка – 4 г
  • соєвий соус – 80 мл
  • цукор – 50 г
  • розмарин свіжий – 1 гілочка
  • розмарин сушений – 2 г
  • апельсини – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринади для потрошків. Для пряного маринаду змішайте олію, сіль, чорний та білий мелений перець, паприку, подрібнену цибулю та вичавлений часник. Влийте газовану мінеральну воду, перемішайте.
  2. Для соєвого маринаду – з‘єднайте соєвий соус, часник, розмарин.
  3. У пряний маринад покладіть очищені шлунки, у соєвий – сердечка. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 1 год.
  4. Потім насадіть порізно шлунки та сердечка на шпажки.
  5. Запікайте шашлички зі шлунків 30 хв., а шашлички з сердечками – 20 хв. за температури 180°С.
  6. Для соусу – покладіть у сотейник цукор, сіль, чорний мелений перець, гілочку розмарину, цедру апельсина та апельсиновий сік.
  7. Варіть соус на середньому вогні близько 20 хв. до випарювання половини рідини.
  8. Подавайте шашлички з соусом.

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ
https://chats.viber.com/stbua
https://t.me/stbua