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
Яловичина Веллінгтон: рецепт | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий

Все буде смачно

Яловичина Веллінгтон – святкове англійське блюдо з м’яса, запеченого в листковому тісті. Його так назвали на честь Герцога Веллінгтона, який здобув перемогу в битві при Ватерлоо, але насправді, запечена в тісті яловичина була національною стравою задовго до цієї події. Готується яловичина Веллінгтон не просто, але це блюдо того варте! Читайте покроковий рецепт як приготувати яловичину Веллінгтон.

Інгредієнти:

  • яловичина (лопатка) – 750 г
  • печериці – 400 г
  • бекон (смужками) – 150 г (6 шт.)
  • гірчиця – 40 мл
  • кефір (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • чебрець – 2 гілочки
  • розмарин (свіжий) – 2 гілочки
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 4 г

Для листкового тіста:

  • борошно – 530 г
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 2 г
  • оцет (9%) – 20 мл
  • вершкове масло – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, поступово додайте воду, яблучний оцет, сіль. Підмісіть борошно. Поставте тісто в холодильник на 1 год.
  2. Натерте холодне вершкове масло перетріть з борошном, розкачайте у пласт та охолодіть.
  3. Розкачайте у тонкий пласт охолоджене тісто, на одну половину покладіть масляний корж, накрийте іншою половиною тіста та знову розкачайте. Складіть пласт вчетверо, розкачайте. Повторіть складання та розкачування 8-10 разів. Охолодіть готове тісто впродовж 15 хв.
  4. Подрібніть печериці на пюре та випаруйте зайву вологу. Додайте сіль та перець.
  5. Замаринуйте яловичину у кефірі на 20-30 хв. Обв‘яжіть кулінарною ниткою, надаючи м’ясу продовгувату форму.
  6. Обсмажте  у запашній олії, попередньо прогрітій з чебрецем та розмарином.
  7. Зніміть нитку та увітріть в обсмажене м’ясо суміш гірчиці, солі та перцю.
  8. Викладіть килимком смужки бекону. Зверху покладіть грибне пюре, по центру викладіть м’ясо, загорніть рулетом. Перекладіть його на розкачане тісто.
  9. Краї тіста змастіть жовтком. Огорніть тістом м’ясо з усіх боків. Зверху прикрасьте розмарином, змастіть яйцем. Поставте у морозилку на 10 хв.
  10. Випікайте яловичину «велінгтон» 20 хв. за температури 200°C, потім ще 40 хв. за температури 180°C.