Котлети з вівсянки з грибами: рецепт покроковий

Все буде смачно

Котлети – традиційне блюдо, яке готують в кожній родині. Щоб надати новизни улюбленої домашньої їжі можна приготувати котлети з вівсянки. Як приготувати котлети з вівсянки з грибами? Покроковий рецепт вівсяних котлет з грибами, який урізноманітнює ваш раціон і привнесе в нього нові нотки шукайте в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • печериці – 240 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • петрушка – 3 гілочки
  • кріп – 3 гілочки
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • мелений мускатний горіх – 3 г
  • вершкове масло – 100 г
  • олія – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Почистіть та наріжте цибулю, пропустіть через м’ясорубку разом з часником, печерицями та петрушкою.
  2. Залийте окропом 2 склянки вівсянки, залишіть на 10 хвилин під кришкою для запарювання.
  3. Картоплю почистіть і натріть на дрібній тертці. Відіжміть і додайте до грибного фаршу. Також додайте набряклі вівсяні пластівці, яйце, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх.
  4. Для паніровки – подрібніть у блендері 100 г сухих вівсяних пластівців. Для начинки – подрібніть кріп і змішайте з м’яким вершковим маслом.
  5. Сформуйте з фаршу кульки, загорніть у кожну по 1 ч. л. начинки. Зліпіть котлети, обкачайте їх у вівсяній паніровці та обсмажте продовж 4-5 хвилин з кожного боку.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ:
https://chats.viber.com/stbua
https://t.me/stbua