Кукурудзяні тортільяс від Ігоря Місевича

Все буде смачно

Що таке іспанська тортилья? Як приготувати цю страву? Покроковий рецепт іспанської тортильи, а також детально про іспанські коржики читайте в матеріалі.

Що таке тортилья

Тортілья – це мексиканський тонкий коржик, приготовлений ​​з кукурудзяного або ж пшеничного борошна. У Мексиці тортилья – це одна з основних національних страв. Найчастіше коржі фарширують овочами та м’ясом.


Інгредієнти:

Кукурудза харчова молода – 2 шт.

Яйця – 4 шт.

Сметана 15% – 300 мл

Рослинно-вершкова суміш – 30 г

Пшеничне борошно – 200 г

Кукурудзяне борошно – 150 г

Цукор – 1 ст. л.

Сіль – 1 ч. Л.

Розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування:

Крок 1: З вареної кукурудзи зніміть зерна.

Крок 2: Змішайте рідкі інгредієнти – яйця, сметану і рослинно-вершкову суміш.

Крок 3: В окремому посуді змішайте сухі компоненти – пшеничне і кукурудзяне борошно, цукор, сіль, розпушувач.

Крок 4: Змішайте сухі компоненти з рідкими. Додайте зерна кукурудзи і розмішайте. Дайте тісту постояти 10 хв. в холодильнику.

Крок 5: Сковороду змажте рослинно-вершковою сумішшю. Обсмажте кожен корж по 2 хв. з кожного боку.