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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кабачкова ікра на зиму: рецепт покроковий

Все буде смачно

Кабачкова ікра на зиму за нашим рецептом, виходить ніжною і пікантною. Як приготувати кабачкову ікру без стерилізації ми вже розповідали, а класичний рецепт ви знайдете в цьому матеріалі.

Ікра з кабачків – це сезонне блюдо, тому що влітку овочі не дорогі і натуральні. Корисна і смачна кабачкова ікра зазвичай консервується на зиму і може зайняти на вашому столі, як місце головного блюда або гарніру, так і місце закуски, якщо намазати її на хліб.

У кабачкову ікру на зиму можна додати безліч різних овочів і фруктів: баклажани, перець, морква, цибуля, помідори, яблука і навіть сливи, зелень і т.д. Смак ікри від додавання овочів і фруктів буде видозмінюватися і стає тільки краще і пікантніше.

Зазвичай господині додають в кабачкову ікру оцет, щоб консервація не вибухнула. Але в нашому рецепті оцет замінений лимонною кислотою, яка легко впорається з цим завданням і не зіпсує смак консервації.

Читайте наш простий, смачний і пікантний рецепт кабачкової ікри на зиму і консервуйте із задоволенням!

Читайте також: Кабачкова ікра з яблуками – рецепт Ігоря Місевича

Кабачкова ікра на зиму – інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • морква – 300 г
  • цибуля – 300 г
  • помідори – 300 г
  • зелень кропу і петрушки – 50 г
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • рослинне масло – 100 мл
  • томатна паста – 1 ч. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • чорний перець – 0,5 ч. л.

кабачкова ікра на зиму

Кабачкова ікра на зиму – спосіб приготування:

  1. Кабачки очистіть від шкірки, наріжте кубиками 2х2 см. Присипте сіллю, перемішайте, відставте на 20 хвилин, щоб пішла зайва волога.
  2. Підготуйте овочі: цибулю наріжте півкільцями 5 мм, моркву наріжте брусочками. Помідори очистіть від шкірки, опустивши їх спочатку в гарячу, а потім у холодну воду. Наріжте кубиками.
  3. Злийте з кабачків зайву рідину і відіжміть їх руками.
  4. Всі овочі обсмажте окремо на розігрітому рослинному маслі. Готові овочі перекладіть в чавунну каструлю, додавши рослинного масла, щоб ікра не подгорала.
  5. Овочі подрібніть блендером. Додайте сіль, томатну пасту і варіть кабачкову ікру 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. За 5 хвилин до кінця варіння додайте в кабачкову ікру лимонну кислоту, подрібнену зелень, перець, посоліть за смаком. Стерилізуйте скляні банки, кришки і ополоник. Розкладіть готову ікру по банкам і закатайте.

Смачного!