PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Яблучні пончики з карамельним соусом

Все буде смачно

yablochnie-ponchiki-1036-50690

Інгредієнти для яблучних пончиків

  • яблука – 3 шт.
  • борошно – 300 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 200 г
  • розпушувач – 5 г
  • кориця – 2 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • олія – 120 мл
  • сіль – 5 г

для карамельного соусу:

  • цукор – 250 г
  • вода – 40 мл
  • вершки (33%) – 100 мл
  • вершкове масло – 50 г

Як приготувати яблучні пончики

  1. Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і корицею. Яйця збийте з цукром, додайте ванільний цукор та олію. З’єднайте борошно з яєчною сумішшю.
  2. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серединки і подрібніть на пюре. Витисніть зайвий сік, викладіть яблучне пюре в тісто і перемішайте.
  3. Намалюйте на пергаменті однакові кружечки. Зворотною стороною покладіть пергамент на деко. Витисніть тісто смужкою по лінії трафарету. Випікайте пончики в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.
  4. Для карамельного соусу – додайте до цукру воду, проваріть до золотистого кольору. Потім додайте підігріті вершки та вершкове масло. Перемішайте. Занурте пончики в карамельний соус.