Рисові пундики

Все буде смачно

рисові пундики

Інгредієнти для рисових пундиків

  • рис (круглозернистий) – 360  г
  • борошно – 320 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко (2,5 %) – 125 мл
  • дріжджі (сухі) – 11 г
  • цукор – 175 г
  • сіль – 2 г
  • лимонна кислота – 1 г
  • суха м’ята – 2 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • олія – 250 мл
  • лимон – 1 шт.

Як приготувати рисові пундики

  1. Відварений рис подрібніть на пюре. Додайте яйця, збиті з молоком, цукром та ванільним цукром. Потім борошно, змішане з сухими дріжджами. Накрийте рушником, залиште підходити на 1 год.
  2. Змоченими у воді руками відщипніть тісто, обкачайте у борошні, формуючи кульку. У центрі зробіть дірку. Обсмажте пончики у розігрітій олії до рум‘яності.
  3. Посипте пудрою з перетертого цукру, сушеної м‘яти та лимонної кислоти, прикрасьте лимонною цедрою.