Класичні пончики

Все буде смачно

597883d4775f5_iStock-530083459

Інгредієнти для класичних пончиків (на 25 штук)

  1. Борошно – 500 г
  2. Цукор – 100 г
  3. Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  4. Молоко – 200 мл
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Вершкове масло – 100 г
  7. Соняшникова олія – ​​300-500 мл
  8. Сіль

Як приготувати класичні пончики

  1. Просіяне борошно підігрійте в духовці до 30°C і змішайте з дріжджами, цукром та сіллю.
  2. В іншій мисці збийте до піни яйця з молоком. До них додайте третину борошняної суміші. Потім тонкою цівкою вливайте розтоплене тепле вершкове масло, не припиняючи збивати масу віночком або міксером.
  3. Додайте інші інгредієнти борошняної суміші, замісіть тісто. При необхідності додайте ще борошна – щоб тісто було м’яким, еластичним і не липло до рук. Воно не повинно бути дуже крутим.
  4. Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися як мінімум удвічі.
  5. Тісто розкачати в пласт товщиною 2-2,5 см, потім виріжте круглі коржики.
  6. Якщо ви хочете зробити пончики кільцями, зробіть посередині коржів круглі отвори шийкою пластикової пляшки.
  7. Якщо ви хочете отримати круглі пончики – колобки – складіть краї коржиків всередину, покладіть на стіл з’єднанням вниз і долонею зробіть 15-20 кругових рухів. Залиште пончики постояти ще 5-15 хв.
  8. Розігрійте масло в глибокій посуді та на середньому вогні смажте пончики до золотисто-коричневого кольору з обох сторін по 1,5-2 хв. Викладайте їх на паперові рушники або серветки, щоб позбутися зайвої олії.
  9. Пончики можна подавати з начинкою, наприклад, з варенням або горіхово-яблучною пастою.