Баклажани в карамелі від Сергія Калініна

Все буде смачно

baklazhan-karamel

Інгредієнти для баклажанів у карамелі

  • 400 г баклажанів
  • 200 г цукру
  • 20 г вершкового масла
  • 25 мл води
  • Для кавового соусу:
  • 150 мл води
  • 2 ст. л. заварної кави
  • 2 ч. л. цукру
  • 30 мл вершків (30%)
  • щіпка солі
  • червоний мелений перецьна кінчику ножа

Як приготувати баклажани у карамелі

  1. Баклажани очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте на шматочки, як яблука. Засипте цукром і залиште на півгодини. Потім гарненько промийте.
  2. Ложку води і 100 г цукру надішліть на сковороду, перемішайте і проваріть на повільному вогні 3 хвилини. Коли цукор почне темніти, покладіть баклажани, протомите їх до м’якості 3 хвилини.
  3. Додайте до баклажанів 2 ст. л. цукру і карамелызуйте їх приблизно 2 хвилини. Додайте вершкове масло. Через 2-3 хвилини зніміть баклажани з вогню, викладіть на тарілку.
  4. Для приготування кавового соусу запарте заварну каву. Залиште настоюватися на 5 хвилин. Процідіть каву на сковороду. Уварюйте на середньому вогні 5-10 хвилин, поки соус не увариться наполовину.
  5. Додайте цукор, щіпку солі, червоний мелений перець. Уваріть ще на третину. Додайте вершки. Перемішуйте вершки до однорідної емульсії. Полийте кавовим соусом карамелізовані баклажани.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пиріг з баклажанами від Сергія Калініна