Баклажанна ікра від Сергія Калініна

Все буде смачно

ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів – улюблене блюдо більшості українських сімей. Її консервують на зиму, або подають, як основне блюдо, а також як закуску. Баклажанна ікра готується з сезонних овочів, тому страва не обходиться в нечувані суми, але при цьому, відрізняється дуже яскравим смаком і корисними властивостями для організму. Читайте універсальний рецепт ікри з баклажанів, яку можна, як законсервувати, так і подати на вечерю у вигляді гарніру, або бутербродів, намазавши на хліб.

Інгредієнти для баклажанної ікри

  • 1 кг баклажанів
  • 200 г болгарського перцю
  • 100 г червоної цибулі ріпчастої
  • 150 г моркви
  • 200 г помідорів
  • 4 зубчики часнику
  • 30 мл соняшникової олії (рафінованої)
  • 10 г кропу
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати баклажанну ікру

  1. З вимитих баклажанів зріжте плодоніжки, плоди розріжте навпіл і гарненько натріть сіллю. Залиште їх на 15 хвилин, потім добре промийте під проточною водою.
  2. Болгарський перець проколіть в декількох місцях тонким гострим ножем.
  3. На застелене пергаментом деко викладіть овочі і запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.
  4. Помідори очистіть від шкірки і подрібніть в блендері. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до прозорості в невеликій кількості рослинного масла. Потім додайте до нього натерту моркву і смажте близько п’яти хвилин, поки морква не стане м’якою. Перекладіть отриману зажарку в товстостінну чи чавунну каструлю для ікри.
  5. Запечені баклажани очистіть від шкірки і наріжте як можна дрібніше, відправте в каструлю до цибулі і моркви.
  6. У перцю зріжте плодоніжку, зніміть шкірку, перець розріжте навпіл і очистіть від насіння. М’якоть перцю також дрібно наріжте і змішайте з іншими інгредієнтами.
  7. Додайте сік болгарського перцю, часник. Залийте томатною пастою і залиште гаситися на маленькому вогні 15-20 хвилин. Після чого додайте в ікру сіль, цукор і перець, зніміть її з вогню і перебийте до стану каші в блендері. Поставте знову на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть.
  8. Перекладіть гарячу ікру в стерилізовану банку і закатайте стерилізованою кришкою. Перевірте на герметичність, загорніть у ковдру і залиште остигати.