PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Печиво з вівсяних пластівців: дієтичний рецепт

Все буде смачно

iStock-577345390

Інгредієнти для печива з вівсяних пластівців

  • вівсяні пластівці – 150 г
  • борошно – 300 г
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 150 г
  • вода – 75 мл
  • сода – 2 г
  • лимонна кислота – 2 г
  • яйце – 1 шт.
  • родзинки – 50 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 2 г

iStock-648377360

 

Як приготувати печиво з вівсяних пластівців

  1. Вівсяні пластівці просійте через сито. Підсушіть їх на сковороді впродовж 10 хвилин, час від часу помішуючи. Охолодіть до кімнатної температури та подрібніть у блендері.
  2. Родзинки промийте, залийте гарячою водою і залиште на 5 хвилин. Злийте з них воду та перекладіть родзинки на паперовий рушник. Подрібніть їх ножем.
  3. У сотейник налийте воду. В центр гіркою висипте цукор. Доведіть суміш до кипіння і проваріть упродовж 5-10 хвилин. Соду і лимонну кислоту змішайте з теплою водою та додайте до сиропу. Перемішайте все до однорідності та охолодіть до кімнатної температури.
  4. Масло кімнатної температури разом з патокою збийте міксером. Додайте яйце та збийте міксером ще 3-4 хвилини.
  5. Змішайте пшеничне борошно, вівсяне борошно, сіль, ванільний цукор та пластівці. Додайте суміш до рідкої маси. Також додайте родзинки та замісіть тісто. Поставте його в холодильник на 30 хвилин.
  6. Дістаньте тісто та скачайте з нього кульки діаметром 3 см. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього кульки на відстані 7 см одна від одної. На кожну кульку покладіть кільце з пластикової пляшки і натисніть на пальцем.
  7. Випікайте печиво за температури 200 градусів упродовж 10-12 хвилин – до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте печиво з духовки та перекладіть на плоску тарілку. Охолодіть до кімнатної температури.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Тістечка “Картопля”