Тістечка «Картопля» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

pirozhnoe-kartoshka

Інгредієнти для тістечок «Картопля»

для тіста:

  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 125 г
  • цукор – 175 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • крохмаль – 25 г

для крему:

  • масло (82,5%) – 150 г
  • цукор – 115 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • молоко (3,2%) – 90 мл
  • яйця – 1 шт.
  • коньяк – 1 ч. л.

для прикрас:

  • какао – 75 г

Як приготувати тістечка «Картопля»

  1. Деко збризніть водою і застеліть пергаментом.
  2. Борошно змішайте з крохмалем.
  3. Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте частину звичайного цукру і ванільний цукор. Розітріть їх віночком до білого. Білки збийте міксером на маленькій швидкості в густу піну. Всипте цукор, продовжуючи збивати до щільної стійкої піни. Обережно з’єднайте білки з жовтками.
  4. За 2-3 етапи додайте просіяне борошно і перемішайте. Викладіть тісто на деко і розрівняйте лопаткою або ножем. Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180°C 15-20 хвилин.
  5. Готовий бісквіт разом з пергаментом зніміть з дека і покладіть на решітку остигати. Потім наріжте його на кубики зі стороною 2 см і підсушіть в духовці при температурі 150°C протягом 15 хвилин. Подрібніть сухарики качалкою або в блендері.
  6. Для крему молоко доведіть до кипіння. Яйця збийте з цукром до білого кольору. Продовжуючи збивати, влийте молоко і додайте м’яке вершкове масло. Добре все перемішайте.
  7. Поставте масу на вогонь. Постійно помішуючи, проваріть протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і додайте коньяк. Перелийте крем в миску і залиште остигати. Змішайте крем з бісквітними крихтами і поставте на 10-15 хвилин до холодильника.
  8. З тіста сформуйте ковбаску діаметром 4 см. Розріжте її поперек на 9 рівних частин. Руками надайте їм форму картоплі.
  9. Насипте в тарілку какао і покачайте в ньому тістечка. На 5 хвилин поставте їх в холодильник. Потім нанесіть другий шар какао, просіюючи його через ситечко. Поставте солодкі «картоплі» в холодильник на 2 години.