PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Курячі крильця в пиві

Все буде смачно

596c974c18733_iStock-583848484

Інгредієнти для курячих крилець в пивному клярі

  • курячі крильця – 9 шт.
  • олія – 1 л (для фритюру)

Для маринаду:

  • 1,5 ст. кефіру
  • 1 ч. л. солі
  • 5 подрібнених зубчиків часнику
  • чорний мелений перець за смаком

Для кляру:

  • світле пиво – 100 мл
  • яйце – 2 шт.
  • борошно – 5-6 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Як приготувати курячі крильця в пивному клярі

  1. Крильця промийте, просушіть паперовим рушником, відріжте останню фалангу. Частину крила, яка лишилася, розріжте на дві частини.
  2. Покладіть в маринад і поставте в холодильник на 4 години.
  3. Для приготування кляру змішайте яйця з пивом, додайте невеликими порціями борошно і збийте до отримання однорідної маси.
  4. Змийте маринад з курячих крилець, промокніть їх паперовим рушником, викладіть на дошку в один шар і злегка «припудріть» борошном.
  5. Потім умочіть крила в клярі та смажте у фритюрі на сковороді до утворення рівномірної золотистої скоринки. Це близько 15 хвилин.
  6. Після смаження крила слід викласти на паперовий рушник або грати, щоб дати стекти надлишкам олії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гаспачо від Сергія Калініна