Курячі крильця «Баффало» від Сергія Калініна

Все буде смачно

596caa3ec9aa4_iStock-531266569

Інгредієнти для курячих крилець «Баффало»

  • Курячі крильця – 9 шт.
  • Селера, морква – для подачі
  • Рослинна олія – ​​1 л (для фритюру)

Маринад:

  • 1,5 ст. кефіру
  • 1 ч.л. гірчиці солодкої
  • 2-3 краплі гострого червоного соусу «Табаско»
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ч. л. паприки, сіль, перець

Гарячий соус «Баффало»:

  • 120 г вершкового масла
  • 4 ст. л. цукру
  • 6 ст. л. томатної пасти або томатного соусу
  • 2-3 краплі соусу «Табаско»
  • зубчик часнику
  • сіль і чорний перець за смаком

Вершковий соус:

  • 50 г бринзи
  • ½ ст. сметани (25%)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 гілочки свіжого кропу

Як приготувати курячі крильця «Баффало»

  1. Крильця промийте, просушіть паперовим рушником, відріжте останню фалангу. Частину крильця, що залишилася, розріжте на дві частини.
  2. Покладіть крила в маринад і поставте до холодильника на 4 години.
  3. Після холодильника обсмажте крильця у фритюрі 10-15 хвилин.
  4. Викладіть на паперовий рушник або металеву решітку.
  5. На середньому вогні в каструлі розтопіть вершкове масло з цукром. Потім додайте томатну пасту і соус “Табаско”, часник, сіль і чорний перець. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Кип’ятити соус не можна, бо він може зіпсуватися. Перекладіть крильця в соус і добре перемішайте.
  6. Подавайте крильця з нарізаними скибочками селерою і морквою.
  7. До овочів подається сметанний соус: ретельно змішайте будь-який вершковий сир або бринзу зі сметаною, лимонним соком і дрібно нарізаним кропом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Курячі крильця в пивному клярі