PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Курячі крильця «Баффало» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

596ccade6a585_iStock-475705413

Інгредієнти для курячих крилець «Баффало»

  • 1200 г великих курячих крилець (близько 10 штук)
  • 2 склянки кефіру або нежирного йогурту
  • 2 ч. л. гострого соусу “Чілі”
  • 5 зубчиків часнику, пропущених через прес
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л меленого чорного перцю

Для соусу «Баффало»:

  • 60 г вершкового масла
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. неострого томатного соусу
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • гострий соус “Табаско”

Як приготувати курячі крильця «Баффало»

  1. Розрізаємо крильця по суглобу на дві частини.
  2. У мисці змішуємо кефір або йогурт, соус “Чилі”, подрібнений часник, сіль, перець. Кладемо крильця в маринад і залишаємо мінімум на 2 години (краще – на 6 годин).
  3. Змастити дно чаші маслом.
  4. Струсіть з крилець маринад і покладіть їх в один ряд на деко – більш “красивою” стороною вгору.
  5. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
  6. Перевертаємо крильця один раз в середині процесу запікання.
  7. В кінці переставляємо крильця під гриль на 3 хвилини, щоб вони зарум’янилися і були більше схожі на смажені.
  8. Поки запікаються крильця (розрахуйте час до кінця процесу), зробимо соус “Баффало”. Розтопити вершкове масло з цукром.
  9. Після цього додайте часник і 3 ст. л. томатного соусу (якщо берете велику кількість гострого соусу, томатний соус можна не використовувати). Поступово додаємо гострий соус.
  10. Пробуйте, поки суміш не стане потрібної вам гостроти. Додаємо часник, сіль, перець. Кип’ятити соус не потрібно.
  11. Готові крильця кладемо в соус і перемішуємо.
  12. Пам’ятайте: основні компоненти соусу “Баффало” – це розтоплене вершкове масло і гострий соус.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Курячі крильця “Баффало” від Сергія Калініна