Ткемалі: рецепт соусу в домашніх умовах

Все буде смачно

596f2c9adb340_iStock-584869586

Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який відмінно підходить до риби, м’яса, птиці, картоплі та пасти. Готують справжній ткемалі з двох основних інгредієнтів: кислої аличі та болотної м’яти, яку в Україні важко дістати. Однак якщо розжитися омбало (болотною м’ятою), то ткемалі можна легко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти для ткемалі

  • Алича (зелена і кисла) – 1 кг
  • Омбало (болотна м’ята)
  • Часник – 1 головка
  • Кріп – півпучка
  • Мелений коріандр
  • Кінза – великий пучок
  • Червоний перець – 1 шт.
  • Сіль – 4 ч. л.

Як приготувати ткемалі

  1. Аличу помити і відварити протягом 40 хвилин.
  2. Відварену аличу перетерти крізь сито, відкинути шкірку та кісточки.
  3. Отримане пюре варити, поки консистенція не буде нагадувати сметану.
  4. Подрібнити всі приправи і додати до пюре з аличі. Зі спеціями можна гратися, роблячи соус більш гострим або більш м’яким.
  5. Довести соус до кипіння і відразу вимкнути.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як приготувати каву в турці?