Тістечка «Персики» від Тетяни Литвинової

Все буде смачно

 

17fd3d264784c42444240641eac8164f

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Тетяна Литвинова поділилася рецептом улюблених тістечок дітей і дорослих – солодких «персиків».

Інгредієнти:

Тісто:

яйця – 4 шт.

сметана 20% – 2 ст.л.

вершкове масло 82,5% – 150г

розпушувач – 1 ч.л.

сода – ¼ ч.л.

борошно вищого сорту – 400г

сіль – ½ ч.л.

цукрова пудра – 100г

Крем:

варене згущене молоко – 200 г

вершкове масло – 100 г

волоські горіхи – 50 г

Барвники:

Буряк – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Цукор і м’ята для прикраси

Готуємо тістечка “Персики”:

1. Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукровою пудрою. Сирі жовтки змішайте зі сметаною. Варені жовтки продавіть через дрібне сито, розітріть з м’яким маслом. Змішайте масляну і сметанну суміші. Викладіть в борошно, замісіть тісто до стану гладкою кулі. Поставте в холодильник на 30 хвилин.

2. Потім дістаньте, дайте відійти 2-3 хвилини. Скачайте ковбаску, наріжте на шматочки. З кожного шматочка скачайте кулю. Втисніть у заготовки по половинці шкаралупи горіха, змащеній маслом, сформуйте долонею половинки персиків. Деко застеліть пергаментом, викладіть половинки плоскою частиною вниз на відстані 5 см. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

3. Потім видаліть в теплих половинках шкаралупу, остудіть. Приготуйте начинку: в розм’якшене масло по ложці додайте варене згущене молоко. Збивайте міксером. Охолодіть 10-15 хвилин. Додайте крихту з тіста. Половинки персиків начиніть кремом, укладіть всередину четвертинку підсушених горіхів, з’єднайте по два, злегка притисніть.

4. Для приготування фарби буряк і моркву натріть на дрібній тертці. Через марлю відіжміть сік в дві тарілки. Сік буряка розведіть з водою 1:1. Занурте кожен «персик» в морквяний сік. Потім незабарвлену частина занурте в сік буряка. Обваляйте «персики» в цукрі.