PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Вареники з чорницею і лохиною: оригінальний рецепт

Все буде смачно

5968922d9836c_iStock-518778601

 

Вареники з картоплею та грибами – гарний варіант на зиму, а ось влітку краще готувати вареники з начинкою з сезонних ягід. Щоб страва вийшла смачною, потрібно замісити правильне – тонке і прісне – тісто для вареників, а також акуратно підготувати ягоди, щоб вони не пом’ялися і не перетворилися на квашню.

Інгредієнти для вареників з чорницею і лохиною

  • Тісто для вареників – рецепт тут
  • Чорниця – 250 г
  • Лохина – 250 г
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Як приготувати вареники з чорницею і лохиною

  1. Приготуйте універсальне тісто для вареників – покроковий рецепт тут.
  2. Промийте і переберіть ягоди чорниці та лохини.
  3. Посипте начинку цукром і крохмалем – акуратно перемішайте, щоб не пом’яти ягоди.
  4. Поставте ягоди на півгодини до холодильника.
  5. Зліпіть половину вареників з чорницею і половину – з лохиною. Це можна зробити одним з трьох способів – традиційним, китайським або квадратним.
  6. Відправте вареники до киплячої води. Дочекайтеся, коли вони спливуть, і проваріть 5 хвилин.
  7. Подавайте вареники з чорницею і лохиною зі сметаною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Класичний рецепт чорничного варення