Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко

Все буде смачно

iStock-5337258262

Під кінець полуничного сезону на прилавках можна знайти тільки пом’яті та переспілі ягоди. Такі не смачно їсти просто так, та й варення з них не зробиш, а от джем – запросто. Як приготувати полуничний джем всього за 5 хвилин? Рецептом поділився переможець «МастерШефа» Євген Клопотенко.

Інгредієнти для полуничного джему

  • полуниця – 600 г
  • цукор – 200 г
  • лимон – 1 шт.

Як приготувати полуничний джем

  1. Промиту та почищену від хвостиків полуницю подрібніть блендером на пюре і викладіть у сотейник. Додайте цукор та лимонний сік.
  2. Проваріть джем 5 хвилин на повільному вогні, помішуючи. Потім перекладіть у чисту суху банку, закрийте кришкою.
  3. Остудіть та зберігайте в холодильнику впродовж 30 днів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Абрикосове варення

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля